nxt.eu

Geschiedenis en aardrijkskunde

Waarom – dat is de vraag die we gaan beantwoorden bij de vakken Geschiedenis en Aardrijkskunde. Bij geschiedenis gaat het om hoe mensen met elkaar omgaan en waarom we de dingen zo doen zoals we dat doen. Waarom en hoe ontstaat een oorlog? Of we kijken van dichtbij: waar kom jij nu zelf vandaan en is dat een verklaring waarom jij anders reageert op dingen dan een ander? 

Bij Aardrijkskunde zoomen we de ene keer in, en de andere keer uit. Wat zie je, en waarom zie je het daar? Waarom ziet de ene Nederlandse stad er anders uit dan de ander? Waarom zijn er in Nederland geen vulkanen maar wel op Hawaï? 

Het docententeam van Geschiedenis en Aardrijkskunde nodigt jullie uit om met ons die reis te maken door het heden en het verleden. 

Escape the classroom aardrijkskunde. Kun jij uit de ruimte ontsnappen met je kennis over aardrijkskunde (hulp van Google)? Klik hier en start in Doorn en doorloop de opdrachten. Je bent er tussen de 15 - 25 minuten mee bezig. Wanneer alles is gedaan, bezoek je dan nog even het lokaal van aardrijkskunde en geschiedenis? Succes!